Følg bureauet

Skal vi hjælpe dig?

Indtast dine kontaktoplysninger, så ringer vi dig op.

Påkrævet
Påkrævet

Fokus på

Google SØGENETVÆRK

Google Søgenetværk eller Google Adwords? Kært barn har mange navne... I den nørdede verden er der forskel, men de fleste forbinder "Google Søgenetværk" med "Google AdWords". Det samme gør vi. 

 

Google AdWords er din måde at komme til tops på gennem Google, så du bliver set af din målgruppe. Det er et budbaseret annonceringssystem, som kan bruges til at sikre din synlighed, når dine kunder færdes på nettet. Google Adwords er dermed betalte placeringer, og du finder dem markeret med Annonce i toppen af søgningerne på Google.

 

Hvordan fungerer AdWords?

Google AdWords fungerer som en auktion, hvor du betaler for hvert klik, der fører ind til din hjemmeside - også kaldet Pay Per Click (PPC). Du betaler dermed en pris, hver gang nogen klikker på din annonce. Af samme årsag kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis dine annoncer er opsat forkert. Formålet er at ramme den rigtige målgruppe og få mest ud af annoncekronerne.

 

Hos Outsource dk ønsker vi, at du bruger marketingsbudgettet korrekt. Gennem en analytisk og resultatorienteret tilgang til Google Adwords tager vi udgangspunkt i jeres virksomhed, branche og konkurrenter. Vi udarbejder en strategi og sørger for, at du betaler for den rigtige trafik. Dermed får du en så høj Return Of Investment (ROI) som muligt.

Kamp om første parket

Gennem Adwords er det dine kunder, der søger efter dit produkt, klikker sig ind på dine annoncer og henvender sig til dig. Simpelt og smart. Men det sætter også sine spor i konkurrencen om top 4-placeringen på Google, når kunderne proaktivt leder efter ydelser eller produkter.

 

Den stigende konkurrence har gjort, at flere og flere virksomheder er begyndt at benytte sig af Google AdWords. Det medfører, at priserne på søgeordene stiger, og at det er blevet sværere at ligge øverst. Men der er flere parametre, der bliver set på, når Google skal bedømme, hvad du skal betale for hvert klik, og hvilken placering du får.

 

For Google handler det om, at brugerne får den bedste oplevelse. Google ønsker at skabe størst relevans mellem brugernes søgning og indholdet på den landingsside, som annoncerne leder dem hen til. Derfor er det ikke altafgørende, hvem der ønsker at spendere flest annoncekroner, når kampen om de fire annoncepladser begynder. Selvfølgelig er det ikke uden betydning, hvad du er villig til at betale, men indholdet og kvaliteten af din annonce og landdingsside er i sidste ende med til at afgøre, hvilken placering du får, og hvad det kommer til at koste dig af kroner og ører.

 

Quality Score = Pris

En annonces kvalitet vurderes ud fra Googles Quality Score (QS). Resultatet rangeres på en skala fra 1-10, hvor 10 er bedst, og baseres på relevansen af dine annoncer, landingssider og søgeord. Jo højere din QS er, desto mindre behøver du at betale pr. klik. 

 

Lad os kigge nærmere på de tre parametre:

 

1. Annoncerelevans

Denne status viser sammenhængen mellem søgeord og annonce, dvs. hvor stor relevans søgeordet har i forhold til dine annoncer. Dermed kan du finde ud af, hvilke søgeord der er relevante for din annonce, eller hvordan du omvendt skal skræddersy annoncen til det enkelte søgeord, som du ønsker at blive vist på.

 

2. Landingssideoplevelsen

Dette parameter bruges til at beskrive, hvor brugbar din landingsside er for de kunder, som klikker på din annonce. Er dit indhold relevant i forhold til det, som personen har søgt på?

 

Det handler om at gøre landingssiden nyttig for kunderne og sikre dem en god oplevelse, når de lander på din hjemmeside. Gennem Googles vurdering kan du hurtigt skille fårene fra bukkene, dvs. identificere de landdingssider, der har størst chance for at give dig konverteringer, såsom salg og tilmeldinger.

 

3. Forventet Click Through Rate (CTR)

Denne status angiver, hvor sandsynligt det er, at de personer, der ser din annonce, ender med at klikke på den - uafhængig af anonncens position. Det er et estimat fra Googles side af, som bruges til at finde frem til, hvor effektive dine søgeord og annoncer er.

 

Og hvad betyder det så?!

 

a) Du finder ud af, hvorvidt dit Google Adwords-setup er kampklart. Du får en tydelig indikator på, hvad du har gjort rigtigt, og hvor du burde starte forfra. 
 

b) Annoncer med en høj QS sikrer Google, at brugerne får den optimale oplevelse ud af at klikke på én af de viste annoncer. Det betyder, at brugerne vender tilbage og bliver ved med at bruge Google som deres foretrukne søgemaskine. Af samme årsag kan en høj annoncekvalitet blive ”belønnet” med en lavere pris pr. klik, når det skal gøres op, hvem der får hvilken placering. 

 

Ad Rank = Placering

Din annoncernes placering afgøres af din Ad Rank. Hver annonce får en bestemt Ad Rank, som bedømmes ud fra din QS og den maximale pris, du ønsker at betale for det enkelte søgeord. De annoncer, der får den højeste Ad Rank vinder kampen om de fire eftertragtede annoncepladser. 

 

 

Med en høj Quality Score vil du altså kunne outranke dine konkurrenter - selvom de vælger at satse hele marketingsbudgettet på annoncen. Du har derfor mulighed for at spare en masse penge, hvis du prioriterer kvalitet frem for kvantitet. 

 

Lad os sige, du har en QS på 7, og du har budt 6 kr. Det giver en Ad Rank på 42. Jeres nærmeste konkurrent har en QS på 3, og de har budt 12 kr. Dermed har de en Ad Rank på 36. Selvom din konkurrent byder dobbelt så meget, er det alligevel dig, der får den bedste placering, fordi din annoncekvalitet - og heraf Ad Rank - er højere.

 

Din reelle pris afgør Google ved at tage konkurrenten under jer i budrækken og dividere deres Ad Rank med din QS. Hvis vi fortsætter i samme eksempel som ovenfor, kommer du dermed til at betale 36/7 = 5,14 kroner pr. klik på din annonce. 

 

5 tips til opsætning af AdWords

1. Klargør din AdWords-landingsside

Når kunder klikker på din annonce, ønsker de nødvendigvis ikke at komme til din startside. Ofte ønsker de at lande på en side relevant for den annonce, som de har klikket på - i stedet for selv at skulle finde vej fra forsiden af. Hvis du eksempelvis reklamerer for dine ydelser i annoncen, så skal de sendes videre til siden med dine ydelser, når de klikker på annoncen. 

 

2. Brug Google's søgeordsværktøj

Ved at bruge Google's søgeordsværktøj kan du søge efter søgeord og få oplysninger om, hvilke ord der er klassificeret lavt, mellem eller højt i forhold til, hvor mange andre der bruger dem i annoncer, samt hvor ofte der bliver søgt på dem, og hvad de koster.

 

Google hjælper dig med at finde de rette søgeord. Hvis du indsætter din webadresse til din destinationsside i søgeordsværktøjet, foreslår Google nogle søgeord og fortæller dig, hvor relevante de er.

 

3. Glem ikke negative søgeord

Når du bruger negative søgeord, udrydder du irelevante klik til din hjemmeside. Negative søgeord fortæller Google, at din annonce ikke skal vises til alle, der søger på disse søgeord. Ved at bruge negative søgeord, spilder du ikke dit annoncebudget på brugere, der leder efter produkter, du ikke har.


Hvis du for eksempel sælger røde løbesko, vil en af dine søgeord være “røde sko”, og et af dine negative søgeord vil være “røde laksko”. Du undgår irrelevant trafik på denne måde, ved at specificere hvad du ikke sælger.

 

4. Opsæt konverteringssporing

Med konverteringssporing i AdWords kan du se, hvor ofte et klik på dine annoncer fører til salg eller anden form for kundeaktivitet.


Der findes forskellige måder at konverteringsspore, som afhænger af dine forretningsmål: Vil du have flere online salg, telefonopkald, app-downloades eller tilmeldinger til nyhedsbrev? Dit valg af sporing afhænger af, hvilken slags konvertering du vil opnå med din hjemmeside.


De informationer du får ved at spore dine konverteringer, kan du bruge til at beregne, om du bruger dine penge på AdWords korrekt. Altså om du får flere konverteringer på lige netop det, du ønsker.

 

5. Brug annonceudvidelser

Annonceudvidelser kan give dine annoncer en mere fremtrædende plads i søgeresultaterne.
Det fungerer som en “udvidelse” af dine tekstannoncer og viser ekstra oplysninger om din virksomhed. På den måde kan dine kunder få adgang til flere informationer og interaktions-/kontaktmuligheder om din virksomhed, og det vil dermed give brugerne flere gode grunde til at klikke på din annonce.
 

Annonceudvidelser gør typisk dine annoncer mere synlige og det øger ofte det samlede antal klik, der skaber større værdi for din hjemmeside.

 

Outsource til Outsource

Du har uden tvivl en forventning til, hvad Google AdWords kan gøre for din virksomhed. Branding. Salg. Konverteringer. Mmmmhh. Når dine annoncer er aktive, vil kunder fra hele landet stå i kø foran din hovedindgang!

 

Hvis det bare var så simpelt...

 

De fem ovenstående tips til opsætning af din AdWords-kampagne sikrer dig en god start på rejsen. Men det vil ikke flytte dig fra A til B. Google AdWords skal overvåges, analyseres og tilpasses løbende. En enkelt fejl i jeres matchdefinitioner vi resultere i en masse irrelevante annonceklik, der aldrig fører til salg eller anden form for konvertering. 

 

Hvorfor ikke overlade det hårde arbejde til os? Vælg Outsource dk som din Google AdWords-partner, og vi vil toptrimme jeres konto fra top til tå. Gennem et samarbejde med os, sikrer du en finpudset annoncestrategi, der tager afsæt i din virksomhed og branche. Gennem strategien vil vi udarbejde de rigtige annoncer, skabe den rigtige trafik til jeres hjemmeside og sørge for, at dine marketingskroner bliver brugt på det rigtige.  

 

Vil du vide mere?

Udfyld kontaktformularen eller ring til vores SEM-Superman Frederik Lund Jakobsen på 25 22 30 04.
 

Vi kan også hjælpe jer med Facebook og Google's øvrige annonceformer

Kursustilmelding

Vores helte deler ud af deres superkræfter. 
Vi tilbyder løbende kurser for dig og din virksomhed. Bliv skarpere på, hvad der er relevant for jer!
 

Det er gratis, og du behøver ikke være i alliance med os for at deltage.