Følg bureauet

Skal vi hjælpe dig?

Indtast dine kontaktoplysninger, så ringer vi dig op.

Påkrævet
Påkrævet

Fokus på

FACEBOOK

Hvis du ønsker at bruge Facebook til annoncering af din virksomhed, giver de dig adgang til en række væsentlige data om brugerne. Det omfatter køn, alder, geografi og individuelle interesser, som brugerne enten har registreret under profiloplysninger eller har udtrykt gennem deres brug og vaner på Facebook. Disse data bruges til at målrette din annoncer, så du bedst muligt rammer de potentielle kunder. Du kan samtidig måle data på dine annoncer for at se, hvem og hvor mange der har set dem, og hvad det har haft af effekt.

 

Hos Outsource dk kan vi hjælpe dig med hele paletten, og vi kan sikre dig den bedste ROAS, Return on Ad Spend.  Antallet af visninger er ikke et mål i sig selv - det handler om, at din virksomhed bliver vist til de rigtige. Jo oftere din annonce bliver vist til målgruppen, desto flere salg -  eller anden form for konvertering - vil din virksomhed opnå. 

 

Muligheder med Facebook

Vi tager den lige fra starten af... Der er i alt to måder at markedsføre sig på gennem Facebook: 1) Vægopslag og 2) Annoncering.

 

1. Vægopslag

Når det omhandler vægopslag på din virksomheds Facebook-profil, taler man om Organisk Reach, altså hvor langt din markedsføring kommer ud i den organiske nyhedsfeed. Når du poster et opslag på Facebook kommer det ud til dine følgere, og når de liker dit opslag, vil det blive delt med deres netværk osv. Det koster dig ingenting, og du kan til enhver tid se din reach på opslaget og måle dets effekt, hvis du er bestyrer af virksomhedens Facebook-side. 

 

I takt med den stigende udvikling af annoncering på Facebook, er det blevet svære at nå ud til mange mennesker med et organisk reach. Man skal derfor skille sig ud og være mere kreativ, for at blive set.  En måde at opnå den rette synlighed er at tilpasse dit indhold til din målgruppe. Det gør du ved at komme med indhold, der er relevant for dem. Dog er det svært at målrette dine opslag til bestemte personer, fordi du aldrig kan udelukke, at Moster Olga og Onkel Bjarne liker opslaget. Omvendt kan du heller ikke sikre dig, at de rette personer ser dit opslag. Du har altså ikke indflydelse på, hvem der skal se dine opslag.

 

2. Annonce

Modsat har vi Facebook's annoncemuligheder, som uden tvivl har den største effekt, hvis du ønsker at brande eller markedsføre din virksomhed på anden vis. Det koster penge (selvfølgelig), men du kan tilgengæld gå mere specifik til værks ved at målrette dit budskab ned til mindste detalje i forhold til kundernes geografi, alder, køn, uddannelse og interesser. Derfor vil annoncering på Facebook skabe mere af den rigtige opmærksomhed og hvad det medfører af salg. 

 

En af de væsentligste faktorer ved Facebook-annoncering er dermed, at der er mulighed for at ramme lige netop din målgruppe på et medie, flere og flere benytter sig af hver dag. Det stiller selvfølgelig krav til dig og din segmentering af kunder, medmindre du ønsker at skylle dine penge ud i afløbet. 

 

Med Facebook-annoncering betaler du en CPM-pris (Cost Per Thousand = for 1.000 visninger af sin annonce). I modsætning til eksempelvis Google AdWords betaler du altså pr. visning og ikke pr. klik. Derfor er det uhyre vigtigt, at du formår at indsnævre og målrette dine segmenteringer rigtigt.

 

Lad os kigge nærmere på de forskellige annoncemuligheder Facebook tilbyder din virksomhed. 

 

Video-annoncering

Facebook går efter struben på YouTube, som er verdens største videomedie. Med mange milliarder videovisninger på dagsbasis er Facebook's videoannoncering blevet en effektiv platform for virksomheder. 

 

Videoens fordel er, at den er mere indholdsrig og beskrivende end konkurrentens statiske billede, der bliver vist længere nede i kundens nyhedsfeed. Videoen bliver automatisk afspillet, når man scroller ned over den, og det styrker din annonces blikfang. Flere vil derfor stoppe op, kigge og klikke på annoncen. Visningerne er tilmed billigere på YouTube.

 

Karussel-annoncering

Vi fortsætter med at ville overgå den almindelige Facebook-annonce med ét billede. Gennem karussel-udgaven kan du fremvise op til fem billeder i én annonce. 

 

Du har mulighed for tilføje en kort beskrivelse til hvert billede og kan derfor ramme bredere med din annoncering, hvis du vælger at have fokus på fem forskellige produktgrupper. Modsat kan du gøre din annonce mere overbevisende og relevant for en mindre kundeskare, hvis du med billederne tager udgangspunkt i ét produkt.

 

Uanset om du promoverer 1, 2, 3, 4 eller 5 produkter, kan du til hvert billede tilføje en URL, dvs. du selv kan bestemme, hvilken side kunden skal lande på, når de trykker på billedet. Dermed kan du sikre, at kunden altid vil blive sendt ind til relevant indhold, og det vil øge din konverteringsrate. I Outsource dk ville man eksempelvis brande sine fem kompetenceområder, som hver især linkede direkte ind til undersiderne om hhv. SEO, AdWords, Webdesign, Facebook og Kreativ. Det produkt, der klikkes flest gange på, vil automatisk blive smidt foran og være det første du ser i karrusellen. 

 

Lead Ads-annoncering

Gennem Lead Ads har du nu mulighed for at indsamle tilmeldinger til dine nyhedsbreve direkte på Facebook. Brugeren behøver derfor ikke længere at blive henledt til din hjemmeside for derefter at skulle indtaste mailen. Gennem Facebook kræver det kun ét eller to klik, og brugerens mailadresse bliver automatisk udfyldt jf. den mail, som kontoen er tilknyttet. Det er nemt og simpelt, hvorfor Lead Ads er en effektiv metode for dig og din virksomhed, hvis I ønsker at bruge nyhedsbreve som en del af jeres marketingsstrategi. 

 

Ligesom med de andre annoncetyper har du mulighed for at skræddersye og målrette din kampagne. Du er naturligvis ikke tvunget til at fokusere på nyhedsbreve, idet Lead Ads også kan bruges i forbindelse med jobansøgninger, tilmeldinger til f.ek.s kurser eller som direkte kontaktformular. 

 

Kanvas-annoncering

Facebook's kanvas-annoncering tager skridtet videre fra den "normale" annonce til at være en annonce, som benytter sig af hele skærmen. Annoncen vil blive vist i brugerens nyhedsfeed og åbnes op via. Facebook, når der klikkes på den.

 

Med ét klik træder brugeren ind i dit univers, som du kan skræddersye ved at kombinere billeder, videoer, beskrivelser, produkter og slideshows. Resultatet er en levende og fængslende annonce, hvorigennem du kan levere et langt stærkere budskab end ved traditionelle opslag. Vil brugeren gerne tilbage til sit nyhedsfeed, kræver det blot et tryk på krydset i hjørnet.

 

Collection-annoncering

Collections-formatet kan benyttes til at fremvise dine produkter i brugerens nyhedsfeed - enten med billed eller video. Samtidig vil der blive vist et udpluk af dine øvrige produkter nedenunder. Det kan anses som en pendant til Google Shopping

 

Når brugeren klikker på din annonce, åbnes et bredere produktkatalog. Herfra kan brugeren navigere rundt blandt produkterne og klikke sig videre ind på den del af din hjemmeside, som omhandler dette specifikke produkt. 

 

Hvad koster Facebook-annoncering?

Nu har vi gennemgået Facebook's forskellige annoncetyper. Det lyder alt sammen meget fancy... men hvad hulen koster det?!

 

Som du har læst ovenfor, betaler du for hver visning af din annonce. Hvad du skal betale af kroner og øre pr. visning afhænger af tre overordnede faktorer: 

 

1. Målgruppe 

Udbud og efterspørgsel påvirker din pris. Hvis der er rift om din målgruppe blandt flere virksomheder, vil Facebook kræve en højere pris. Omvendt kan du sikre dig en lavere pris, hvis du udspecificerer målgruppen ned til mindste detalje, fordi det automatisk vil nedbarbere antallet af konkurrerende virksomheder. Markedssituationen har altså en indflydelse på, hvor mange penge du skal have op af pungen. 

 

2. Annoncekvalitet

Ligesom med Google AdWords afhænger din pris også af din annonces kvalitet. For enhver annonce, du opretter, vil du modtage en bedømmelse af dens relevans ift. den målgruppe, du har udspecificeret ovenfor. Denne "relevansscore" bliver løbende opdateret alt efter responsen hos brugerne: Kliks, likes og delinger får din score til at stige, imens negative reaktioner, f.ek.s spam-anmeldelser, får den til at falde. Jo højere annoncekvalitet, desto højere relevans. Facebook belønner høj annoncerelevans med lavere pris. 

 

3. Højsæson

Hvis du ønsker at annoncere i juleperioden, vil du skulle betale en højere pris end normalt, fordi der er tale om en såkalt peak-periode. I en peak-periode er der flere virksomheder, der bruger penge på markedsføring, og dem, der i forvejen bruger penge, bruger endnu flere. Dermed påvirkes prisen, hvilket du skal være opmærksom på. Lønningsdage er også eksempler på "aktive" perioder, fordi forbrugerne har fået nye ressourcer.
 

Outsource til Outsource

Ved du, hvilken annonceform der egner sig bedst til din virksomhed? Digital markedsføring kan være en jungle at finde rundt i, men Outsource dk tager dig gerne i hånden og viser vejen.

 

Første skridt er at definere dine mål med annonceringen: Hvad ønsker du at opnå, og hvornår er det en succes? Hvis du spørger os, er mange annoncevisninger ikke et mål i sig selv, fordi det ikke nødvendigvis inkluderer øget omsætning for din virksomhed. Når dit mål er fastlagt, udarbejder vi en strategi. Det omfatter alt fra annoncetyper og -formater til målgrupper og budskaber. Vi sørger for, at du får en prognose over forventede resultater, inden kampagnerne igangsættes. Du vil få adgang til alle udarbejdelser og løbende rapportering.

 

Vil du vide mere?

Udfyld kontaktformularen eller ring til vores Digitale Udviklingschef Anders Andersen på 22 10 20 21
 

Vi kan også hjælpe jer med Google AdWords.

Kursustilmelding

Vores helte deler ud af deres superkræfter. 
Vi tilbyder løbende kurser for dig og din virksomhed. Bliv skarpere på, hvad der er relevant for jer!
 

Det er gratis, og du behøver ikke være i alliance med os for at deltage.